torsdag 14 januari 2010

Spam – även på Facebook

När något blir populärt på internet så är det såklart bara en tidsfråga innan parasiterna börjar flockas. Därför är det inte särskilt förvånande att många av oss den senaste tiden har blivit bombarderade med inbjudningar till Spam-grupperFacebook.

Det som kännetecknar en "Spam-grupp" är för det första att den lovar något som inte kommer att inträffa. Ofta handlar det om en ny funktion. Här är "Profile Watcher" det vanligaste exemplet, för det är nämligen föga troligt att Facebook skulle släppa på den information som krävs för en sådan. För det andra påstår gruppen att man måste bjuda in alla sina vänner för att belönas med funktionen i fråga.

Det hela är givetvis en alltid bluff, en ny slags kedjebrev. Tyvärr går väldigt många på det här, och grupperna växer med enorm fart.

Det hela kanske kan verka harmlöst, men när namnet på gruppen helt plötsligt byts ut och öppet stöder barnporr är det inte lika oskyldigt längre. Just detta ska enligt obekräftade rykten nyligen ha skett med en så kallad "Profile Watcher"-grupp.

Sen går det ju faktiskt även att göra humor av detta, som det görs i den här gruppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar