fredag 19 mars 2010

MW-Tips: 19 mars

Mycket av motståndet som vi som missionerar i sociala mediers namn stöter på gäller tidsaspekten. Idéerna i sig mottages tacksamt, men företagen och organisationerna suckar ofta över att de inte har tid nog att göra verklighet av dem. Men en av sociala mediers största styrkor är ju att effektivisera befintliga processer, vilket är viktigt att inte glömma bort!

Då ska det vara klart, i alla fall enligt SvD och kinesiska medier. Googles eget besked väntas enligt uppgifter komma i nästa vecka.

Emanuel Karlsten tog hjälp av Expressens läsare för att lösa gåtan med YouTube-klippet med personbilen som fastnade framför en lastbil. Först verkade det vara fejkat, men tillslut drog man slutsatsen att det handlat om en verklig olycka. Utmärkt journalistik, som engagerade läsare på sajten under hela dagen. Och framför allt väldigt applicerbart på sociala medier.

Sportbladet "avslöjar" att italienska storklubben Milan (som dock numera är mer känt som ett gubblag bestående av spelare som peakade runt -05) kan vara på väg till Sverige för en vänskapsmatch nästa år. Personligen tycker jag inte att det är värsta avslöjandet att Milan kanske kommer redan 2011. Ryanair går till Milano varje helg för runt tusenlappen. Men det kanske bara är jag, kommentarerna på artikeln verkar positiva.

Råd till entreprenörer ur ett psykologiskt perspektiv från Oskar Henrikson. Råden i sig är kanske inte unika, men intressant med den mentala aspekten. Tipstack till Fredrik Hagenius.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar