måndag 4 januari 2010

SD oroväckande starka inom sociala medier

Jag var inte ensam om att behandla artikeln i dagens SvD om politikers engagemang i sociala medier. Artikeln har varit het potatis i såväl bloggosfären som på Twitter idag. En av de som diskuterat artikeln är moderaten Kent Persson, som menar att media är fixerat vid politisk position istället för politiskt innehåll.

Det är dock inte Perssons kritik till media jag valt att ta fasta på, utan en annan intressant reflektion han ger uttryck för i sin blogg.

"I de socialamedierna spelar det mindre roll vem du är. Det viktiga är vad du har att säga."

Persson menar att detta är bra, vilket det i grunden givetvis också är. Men det medför också vissa faror.

En annan artikel som har fått en del uppmärksamhet i dagarna är nämligen Jan Guillous krönika om Sverigedemokraterna, som publicerades igår i Aftonbladet. Vid en närmare granskning av de bloggar länkar till artikeln så upptäcker man snabbt att ett stort antal av dem drivs av Sverigedemokrater, eller av andra med liknande främlingsfientliga värderingar. Går man igenom andra artiklar som behandlar SD, eller exempelvis brott begångna av invandrare, så hittar man ofta dessa länkar.

SD har alltså en till synes relativt stor närvaro i ett forum där flera av de andra partierna fortfarande trevar sig fram. Även om det inte är Jimmie Åkesson själv eller andra SD-talespersoner som står bakom bloggarna, så är det till stor del deras åsikter som kommer till tals genom dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar