fredag 23 oktober 2009

Vad är bra kommunikation?

Frågan om vad som är bra kommunikation är nog en fråga många ställer sig. Svaren skiljer sig också garanterat väldigt mycket beroende på vem du frågar.

En hel del äldre reklamare svarar nog fortfarande att exempelvis tryckta annonser i tidningar och magasin är bra kommunikation. Det får givetvis stå för dem, men frågar du den yngre generationen så får du ett helt annat svar. Som trogen läsare av den här bloggen vet du antagligen redan vad jag kommer att ta upp nu, och jag kan ju inte göra mina trogna läsare besvikna.

Sociala Medier. Notera att jag alltid använder mig av stor bokstav i namnet också, som att det är något extremt stort och viktigt jag nämner om. Sociala Medier bygger på samtal och diskussion, och idag publicerades en bra debattartikel i ämnet i Dagens Media. Fredrik Lundgren, creative director på Syrup, ligger bakom den.

4 kommentarer:

 1. Det enda lilla problemet med det här är att sociala medier har blivit ett trend ord som inte alla förstår sig på. Vissa reklambyråer verkar tro att bara man skapar en application på facebook så har man nått "ungdomarna". Det handlar ju inte om att enbart finnas närvarande på facebook och twitter utan att företaget i fråga ska verkligen bemöta kunden med respekt och framförallt använda möjligheten med ett interaktivt internet för att lyssna och ta till sig kritik.
  Exempel på de som har förstått det här är ju såklart Volontaire som förvandlade Vistas hemsida till en enkät där man kan rösta fram det sämsta med företaget. Brilliant!
  http://www.resume.se/nyheter/2009/05/25/volontaires-forsta-jobb-vi/

  SvaraRadera
 2. Absolut! Är väldigt många som påstår sig vara experter, trots att det enda de gjort är några helt inaktiva Facebook-grupper.
  Viasat-kampanjen är ett jättebra exempel på hur man utnyttjar nätet.
  När åker du till NY förresten?

  SvaraRadera
 3. 27e november, kommer bli spännande! :) Letar fortfarande efter boende så har nån tips så säg till (ska vara där nästan 4 månader, så hotell funkar inte tyvärr).

  SvaraRadera
 4. Hmm.. kan tänka mig att det är rätt svårt att hitta något bra. Har bara varit där på kortare besök så har alltid varit hotel som gällt för min del. Men kolla craigs list, deras blocket typ. Dock aningen mindre kontrollerat än blocket, har hört att det t.o.m finns prostituerade som lägger ut sig där, so be careful =)

  SvaraRadera