tisdag 13 oktober 2009

Spotify dött inom ett år?

Enligt Dagens Media är musikbranschen i Storbritannien skeptisk till Spotifys affärsidé, och ifrågasätter om den verkligen håller.

Tjänsten har redan två miljoner användare på de brittiska öarna, men endast 10 procent har investerat i de abonnemang som är Spotifys primära inkomstkälla. Det är alldeles för lite menar den högt uppsatta chef på ett brittiskt skivbolag som citeras i Dagens Medias artikel, och som påstår att Spotify kommer att vara utdött inom ett år om detta inte ändras.

Själv tror jag dock inte att det finns någon större anledning för er Spotify-fans att sätta latten i halsen såhär på morgonkvisten. Om man har i åtanke att citatet kommer ifrån en brittisk skivbolagspamp, som antagligen har svårt att acceptera att champagnen och den ryska kaviaren inte alls flödar som på Oasis och brittpopens glada 90-tal, så känns påståendet helt plötsligt inte lika allvarlig längre.

2 kommentarer:

  1. Hahaha, detta känns ungefär i samma allvarlighetsgrad som när Sony/BMG gick ut i media och sa att detta med "MP3" inte var något att ta på allvar, att det skulle dö ut lika snabbt som det kom. ;)

    SvaraRadera
  2. Hehe ja, och jag gillar Dagens Medias rubriksättning också. (Och därmed också min iofs) =)

    SvaraRadera