lördag 31 oktober 2009

Bloggandets baksida

Att journalister bloggar är vanligt förekommande idag. En blogg är alltid mer personlig än vanliga artiklar, och ger läsarna chansen att följa sin favoritskribent.

Bloggandet för också med sig en hel del nya möjligheter för journalisterna, det vill säga att kunna uttrycka sig fritt utan journalistiska normer som begränsning. Är en journalist säker på något, kan denne utan källor eller referenser ge utryck för det i bloggen. De kan chansa, och sen ta åt sig äran för att de var först med nyheten när det sedan visar sig att de haft rätt.

När chansningen slår helt fel kan det dock bli aningen pinsamt. I detta blogginlägg slår nämligen Aftonbladets sportjournalist Robert Laul på stora trumman och påstår att Eric Hamrén skulle vara klar som svensk förbundskapten i fotboll. Att norska Rosenborg, med vilka Hamrén har ett bindande kontrakt, inte vill släppa iväg honom viftar Laul bort totalt.

Han går till och med så långt att han kritiserar den egna tidningen för att denna publicerat uppgifter om att norrmännen försökte stoppa Hamrén.

”Som jag avslöjade i går blir Erik Hamrén vår näste förbundskapten, inget har hänt annat än att några norrmän gapade så högt att till och med svenska medier svalde det,” skriver han i bloggen.

Nu blev det ju inte riktigt så. Aftonbladet rapporterar att Hamrén med största sannolikhet stannar i Rosenborg, och Laul får stå i skamvrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar